Het klimaat heeft een andere economie nodig

STRO was aanwezig bij de klimaatmars van 5 november in Amsterdam. Via een groot spandoek gaven we te kennen dat we binnen de huidige economie het klimaatprobleem niet kunnen oplossen, want die biedt slechts de keuze tussen groeien en economische crisis. Het huidige geld geeft ons niet de mogelijkheid om te kiezen voor kwaliteit in plaats van overmatig natuurgebruik.

Circulair geld verandert economie
Met circulair geld krijgt de lokale en circulaire economie meer kans. Als meer mensen circulair geld steunen, komt het moment dichterbij dat we aantallen bereiken, die het circulair geld succesvol maken. Zo veranderen we een van de sturende elementen in de huidige economie (andere sturingsmechanismen zijn het belasten van arbeid in plaats van milieugebruik, het belasten van de accumulatie van rijkdom via winsten en het belasten van speculatie met geld en grond).

Meedoen en meer informatie?
Ga naar www.circulairgeld.nl. Of lees De Koop Lokaal Booster. Dit boek beschrijft hoe burgers en ondernemers met circulair geld het effect van kopen bij lokale ondernemers sterk vergroten.

Klimaatmars