Krediet Unies op Haïti kiezen voor Cyclos

Krediet Unies op Haïti zijn enthousiaste gebruikers van de door STRO ontwikkelde betaalsoftware Cyclos.
Zoals bekend is Cyclos begonnen om lokale/regionale munten te faciliteren en zo de lokale/regionale economie een boost te geven. Maar daarnaast wordt onze betaalsoftware ook door miljoenen mensen in arme landen benut voor (mobiele) betalingen met “gewoon” geld. Haïti is daar een goed voorbeeld van.

Verwoestende aardbevingen en orkanen
Haïti is een republiek en ligt op de westelijke helft van het Caraïbische eiland Hispaniola, oostelijk van Cuba. Het was ooit een Franse kolonie en werd onafhankelijk in 1804 na de Haïtiaanse revolutie, de enige succesvolle slavenopstand in de geschiedenis. Haïti wordt regelmatig getroffen door verwoestende aardbevingen en orkanen en behoort tot de armste landen ter wereld.

Armoedebestrijding via Krediet Unies
Om de armoede te bestrijden, zijn Krediet Unies opgericht, een soort banken zonder winstoogmerk. Zij worden bestuurd door de leden en maken kleine leningen tegen lage rente mogelijk. Kespam is de overkoepelende organisatie, die het digitale betalingsverkeer regelt via Cyclos. De door STRO verleende licentie is vrijwel gratis. Kespam heeft 800.000 leden.

kespam haiti