STRO is een van de initiatiefnemers van United Economy:
Een netwerk van bedrijven, die serieus bezig zijn met duurzaam en sociaal ondernemerschap.
Als waardengedreven mensen en bedrijven elkaar de bal toespelen, helpen zij elkaar én wordt de duurzame markt groter. Het hogere doel is een flinke versnelling van de transitie.
Een voortrekkersrol binnen de beweging United Economy spelen de United Economy Kwartiermakers. Dat zijn bedrijven en organisaties die in hun branche voorop lopen met duurzaam en sociaal ondernemerschap. Om een beeld te krijgen van de kwartiermakers hieronder interviews met drie van hen.
Annabel Meulenveld: de videomaker met een missie
Annabel Meulenveld is de oprichter en eigenaar van Annabel.nl, een bedrijf dat video’s maakt voor bedrijven. Maar niet zomaar video’s. Annabel heeft een passie voor duurzaam en sociaal ondernemerschap. Ze wil met haar video’s een positieve impact maken op de wereld en de mensen om haar heen. Wellicht heb je de United Economy lustrum video gezien die zij maakte.
United Economy: “een mix van inspiratie, prikkeling en kritische blik.”
Annabel is enthousiast over de mogelijkheden die UE biedt. “Ik denk dat het enorm kan gaan ontploffen! Dat heeft het natuurlijk al gedaan, maar ik denk dat het nog veel groter kan worden. Ik denk dat dat bewustzijn nu al groot is, maar dat er vroeg of laat bij iedereen een omschakeling zal komen. Dan staat UE al en kan je daar heel makkelijk op aanhaken.” De sfeer van United Economy is volgens Annabel een mix van inspiratie, prikkeling en kritische blik. Lees hier het volledige interview met haar.
Pascal Defesche: de reclamespecialist die de weg baant naar duurzaam hergebruik
Pascal Defesche is de eigenaar van GelreSign, een bedrijf dat gespecialiseerd is in reclame en visuele communicatie in de breedste zin van het woord. Hierbij kan je denken aan autobelettering, bewegwijzering voor binnen en buiten, fotowanden, lichtreclame, gevelbelettering, reclameborden en beurspresentatiematerialen.
Hoe omarmt hij duurzaamheid en welke rol speelt United Economy hierin? Wij spraken hem in een estafette interview.
“United Economy: een netwerk dat mij uitdaagde om te veranderen”
Ik kwam Heidi tegen bij “Aarden”, ongeveer 3 jaar geleden. We kletsten over duurzaamheid en United Economy. Al snel dacht ik dat ons bedrijf niet zou passen bij het netwerk, omdat wij heel veel dingen maken die kort worden gebruikt en dan worden weggegooid. Heidi dacht er anders over. Ze zei: ‘Als er dan zoveel spullen worden gemaakt die niet goed zijn voor het milieu, dan liggen daar natuurlijk wel heel veel kansen om te verbeteren.’ Dat zette mij aan het denken. We belden later weer en werden lid van United Economy. Eerst dacht ik dus: in die hoek moet ik het niet zoeken, want ik doe precies wat ze niet willen. Maar uiteindelijk ben ik toch overtuigd dat het anders in elkaar zit.
Kijk hier voor het complete interview met Pascal.
Frank Los: De kunst van verheldering
In een wereld waar communicatie centraal staat, staat Frank Los bekend als de ‘verhelderaar’. Met een uniek talent voor het vereenvoudigen van complexe ideeën, helpt hij mensen niet alleen hun gedachten te verduidelijken, maar ook om ze op een pakkende manier te presenteren. “Het gaat erom het makkelijker en mooier te maken,” zegt hij, “en vervolgens mensen te ondersteunen bij het pitchen van hun verhaal.”
”Zijn kennismaking met United Economy begon toen hij als visueel notulist werd ingehuurd. “Ik breng de essentie van vergaderingen in beeld door te tekenen wat er wordt gezegd,” legt hij uit. “Zo help ik de kernpunten te benadrukken en breng ik iedereen terug naar het hart van het verhaal.” Zijn enthousiasme over de aangesloten ondernemers zorgde ervoor dat hij zelf ook lid werd.
“Hieperdepiep Hoera”
Frank gelooft sterk in de kracht van positiviteit. “Ik roep altijd ‘Hieperdepiep Hoera’ omdat het mensen en mijzelf helpt om het kind in zichzelf te vinden. Dat ontwaakt de levensvreugde en dat is heel belangrijk. We moeten oude gewoontes loslaten, maar dat is eng. Begrip is de sleutel tot verandering,” concludeert hij.
Klik hier voor het volledige interview met Frank.