Lokale circulaire euro-rekeningen versterken Groningen

Het kabinet Rutte wil de ellende van de Groningers afkopen met 22 miljard
Een bedrag dat in geen verhouding staat tot wat aan het Groningse gas is verdiend. Hoe kun je dit geld inzetten op een manier die de regio echt versterkt?

Onderling geld gebruiken geeft oppepper
Meestal gaat een groot deel van geld dat bestemd is voor economisch ondergewaardeerde gebieden, snel weer richting Randstad. Als het meevalt met een tussenstop in de economisch sterkste gebieden van de provincie, zoals de provinciale hoofdstad. Daardoor is de impact veel kleiner dan mogelijk is. STRO’s circulaire geld biedt Groningers de keuze om het geld eerst een tijd te bestemmen voor onderling zakendoen en zo de economie van Groningen in de volle breedte een oppepper te geven, waarbij er zelfs mogelijkheden zijn om ondernemers in bijvoorbeeld Noordoost Groningen extra kansen te bieden.

Banen en klandizie door nieuw rekeningtype
Om echt iets voor iedereen te betekenen, kan het geld uit Den Haag, op een nieuw rekeningtype worden gezet. Die rekeningen hebben een regelgeving waardoor geld een minimale periode – bijvoorbeeld een (half) jaar – beschikbaar blijft voor de onderlinge productie, handel en consumptie in Groningen. Daardoor wordt de regionale economie versterkt, komt er voor iedereen baanperspectief en daagt de kans om klandizie te krijgen ondernemende mensen uit een bedrijf te starten.

groningen-circulair_geld