Henk van Arkel
Directeur van Social TRade Organisation (STRO), bouwt al vanaf zijn tienerjaren bevlogen aan een alternatief voor het huidige geldsysteem. Dat trekt in zijn visie geld weg uit de lokale economie, richting financiële centra en grote multinationals. Zo veroorzaakt het armoede. Daarnaast dwingt geldschepping tegen rente tot voortdurende groei, die tot milieurampen leidt.
Met grote geestdrift inspireert Henk met STRO anderen om lokale munten te initiëren voor een duurzame circulaire economie. Met succes: wereldwijd gebruiken honderden initiatieven de lokaal-geldmodellen en betaalsoftware Cyclos van STRO.

henk van arkel

Roder van Arkel
Roder heeft masters in Bestuurskunde en Economie. Hij geeft samen met Hugo van der Zee leiding aan het Cyclos team. De Cyclos betaalsoftware is nodig om de projecten van STRO mogelijk te maken en kostte vroeger een hoop geld. Roder stelde zich dan ook tot doel de software commercieel rendabel te maken. Daar is hij samen met de steun van Hugo en Henk en natuurlijk het hele STRO/Cyclos team in geslaagd.

roder van arkel

Jaap Vink
Jaap heeft milieukunde gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.
Sinds 2003 werkt hij bij Stichting STRO, eerst als vrijwilliger en al vrij snel als betaalde medewerker. Jaap werkte mee aan STRO’s projecten in Latijns-Amerika en deed de fondswerving hiervoor.
Hij was coördinator van het Europese Digipay4Growth programma en is een van de aanjagers van United Economy. Daarnaast is Jaap de motor achter de Utrechtse Euro. Verder draagt hij bij aan de ontwikkeling van STRO’s monetaire methodes voor lokale economische ontwikkeling en is mede-verantwoordelijk voor donateurswerving en PR.

jaap vink

Guus Peterse
Guus is inmiddels een oude Strohalmer. Hij was er in de jaren 80 al bij en heeft verschillende functies vervuld binnen de organisatie.
Hij werkte onder andere mee aan een groot aantal publicaties van STRO. Inmiddels heeft Guus al meer dan 10 jaar de verantwoordelijkheid voor de financiële administratie en tegenwoordig ook voor de administratie van United Economy.

guus peterse

Gerben Nap
Gerben heeft een achtergrond in de ecologische economie (MSc, Universiteit van Edinburgh, cum laude).
Hij heeft verschillende rollen:
Zo ondersteunt hij de technologie van United Economy en is hij co-directeur bij het netwerk van de Utrechtse Euro.

gerben nap

Eduardo Tarrago
Voordat hij leiding ging geven aan InSTROdi, de Braziliaanse tak van de STRO-groep was hij directeur van het MKB-programma van de UN.
Hij verhuisde daarvoor van Genève naar Porto Allegre. Een paar jaar later zette Eduardo STRO-Uruguay op in Montevideo, waar hij nu – ondanks dat hij de 65 gepasseerd is – nog steeds vol enthousiasme leiding aan geeft.
Momenteel werkt Eduardo ook aan de vertaling van “Een @nder soort geld” in het Spaans.

eduardo tarrago

Sandra Both
Sandra studeerde Milieukunde in Utrecht en heeft een eigen bedrijf als website-bouwer.
Daarnaast werkt zij sinds 2018 in deeltijd voor STRO. Zij houdt zich voornamelijk bezig met technische zaken rond Cyclos en United Economy.

sandra both

Wally Schokking
Wally Schokking studeerde politicologie en milieurecht en werkte voor onder meer milieudefensie. Hij heeft een aantal jaar als advocaat gewerkt en werkt nu als zelfstandig jurist in de overheidspraktijk. Nadat hij de werkzaamheden van STRO jarenlang heeft gevolgd, is hij in 2018 als vrijwillig juridisch adviseur voor STRO gaan werken.

wally schokking

Menno van de Bergh
Menno studeerde bouwkunde aan de HTS te Amsterdam. Hij bleek een natuurtalent voor het temmen van computers te hebben en werkt sinds 1994 bij Stichting STRO, eerst als vrijwilliger en al vrij snel als betaalde medewerker. Menno zette het originele STRO computernetwerk op (toen nog bijna 34 werkplekken) en is nu coördinator van de lokale ICT. Hij beheert de infrastructuur en servers van Stichting STRO en werkt grotendeels vanuit huis.
Verder heeft Menno een eigen ICT bedrijf met klanten over heel Nederland en is actief in een stichting die ideële hosting levert aan mens en milieuvriendelijke initiatieven.

Peter Wittebol
Peter is vanaf najaar 2015 vrijwilliger bij STRO. Hij heeft de nieuwe websites socialtrade.nl en utrechtse-euro.nl gemaakt en onderhoudt alle websites van STRO.
Hij heeft gewerkt als systeembeheerder. Eerst als Novell beheerder, later als Linux en Windows beheerder.
Daarvoor, lang geleden heeft hij sport- en jeugd activiteiten georganiseerd in Amsterdam-West.