Nieuwsbrief United Economy december 2023

Online bijeenkomst United Economy
Ben jij geïnteresseerd in een betere wereld? En ben je nieuwsgierig wat de rol van geld daarin kan zijn?
Op donderdag 25 januari van 19.30 tot 20.30 organiseren we opnieuw een online vraag-en-antwoordsessie over circulair geld. Wil je weten hoe circulair geld ook alweer werkt of ken je misschien mensen, bijvoorbeeld ondernemers, voor wie dit interessant zou kunnen zijn? Kijk hier voor meer info en aanmelding.

Overvloed: cabaret over klimaatverandering
Cabaretier Patrick Nederkoorn en klimaatwetenschapper Sjoerd Groeskamp maakten samen de unieke theatershow Overvloed. In deze voorstelling doen ze cabaret, klimaat en wetenschap in de blender. Het resultaat is de leukste manier om kennis bij te spijkeren over klimaatverandering, de urgentie, de discussie eromheen en wat we ertegen kunnen doen. Deelnemers van United Economy  kunnen bij een aantal voorstellingen 5 euro korting krijgen op een ticket. Kijk hier voor meer info.

Het leven is goed in het circulaire web van landgoed Velhorst!
In een zeer lezenswaardige blog beschrijft Heidi Leenaarts het goede leven op en rond landgoed Velhorst in Lochem. Dat goede leven wordt vooral gekenmerkt door circulariteit. Zo wordt bij het verwerken van de oogst het afval gebruikt als voer voor de varkens. En de boerderij draait op lokaal opgewekte duurzame energie. Circulaire euro’s spelen bij de circulariteit een grote rol. Het landgoed betaalt er onder andere de energierekening mee en wordt er voor haar producten mee betaald. Je kunt de blog hier lezen.

Voorlevers van de nieuwe samenleving
Van Jelleke de Nooy van Tol verscheen het boek Voorlevers van de nieuwe samenleving, waarin vele positieve ontwikkelingen en initiatieven worden beschreven. Ook United Economy komt daarin aan bod. Het is een boek dat hoop en perspectief biedt in deze stormachtige transitieperiode en dat laat zien dat we er niet alleen voor staan. De beschrijving op de website begint zo:
“We willen allemaal een betere wereld: welzijn in plaats van welvaart, werk dat betekenisvol is en voldoening geeft, gezond eten, voldoende inkomen. Alleen weten we niet hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen in een wereld die daar geen mogelijkheden meer toe lijkt te bieden.Toch kan het en het gebeurt al. Dit boek laat je zien hoe veel mensen, bedrijven en organisaties al bezig zijn die nieuwe regeneratieve samenleving te bouwen in Nederland. De auteur schat dat op tien tot vijftien procent van onze samenleving. Alleen zien we dat nog niet. Dit boek wil zichtbaar maken hoeveel moois er al om ons heen gebeurt.”
Meer informatie: Voorlevers van de nieuwe samenleving.

Utrechtse Euro Duurzame Ontmoeting