Sardex passeert 500 miljoen!!

​Meer dan 500 miljoen omzet in circa negen jaar, waarvan maar liefst 65 miljoen in de eerste acht maanden van 2019, alleen al 4 duizend deelnemende bedrijven op Sardinië, 10 duizend in heel Italië, kantoren in Venetië, Lombardije, Piëmont en Emilia-Romagna, meer dan 1 miljoen transacties tussen deelnemers in 11 maanden. Dit alles is gerealiseerd door Sardex, een regionale munt, ontstaan tussen 2009 en 2010 in Serramanna in de Cagliaritano (Sardinië). Sardex gebruikt Cyclos, de door STRO ontwikkelde betaalsoftware, en viert de mijlpaal van een omzet van maar liefst een half miljard.

Tevreden met bereikte resultaten
“We zijn tevreden met de bereikte resultaten – vertelt Giuseppe Littera, oprichter van Sardex samen met Grabiele Littera, Franco Contu en Piero Sanna – een belangrijke mijlpaal die ons stimuleert door te gaan met nog meer overtuiging. In de eerste acht maanden van 2019 was de omzet 65 miljoen en sloten 23 duizend nieuwe deelnemers zich aan bij ons project”. Het doel voor de toekomst is om door te groeien en overheden meer bij het project te betrekken.

Consumenten sluiten aan
Het doel van Sardex is om een lokale netwerk-economie te realiseren. De bedrijven en professionals die zich aansluiten bij het netwerk door het betalen van een ledenbijdrage, zijn er klaar voor om betalingen te ontvangen en aankopen te doen in Sardex. Zo promoten zij zichzelf in het circuit. Voor consumenten is er sinds 2018 Sardex Bisoo, een circuit voor individuen: met elke aankoop in euro’s ontvangt een lid een bonus in Sardex, die besteed kan worden bij de duizenden deelnemende bedrijven. “Het stimuleert op een geweldige manier ontwikkeling en welzijn, het bevordert de sociale cohesie in combinatie met het belang van lokale bedrijven en winkels – licht Contu toe – om het gebruik van Sardex makkelijker te maken hebben we in technologie geïnvesteerd”. De bedrijven die deel uitmaken van het netwerk behoren tot verschillende branches. De dienstensector is met 40% het grootst. “De resultaten zijn positief – legt Littera uit – sinds de start van Sardex Bisoo in 2018 hebben we 6 miljoen lokale transactie geregistreerd en groeide het circuit tot 20 duizend consumenten”.

Dit bericht verscheen eerder op de website van het Italiaanse persbureau ANSA.

Sardex Cyclos STRO