Speel het circulair geldspel om samen de lokale economie te versterken

Op donderdagavond 16 februari presenteert Catharina de Bruin van STRO het circulair geldspel.
Op donderdagavond 16 februari presenteert Catharina de Bruin van STRO het circulair geldspel. Dit doet ze aan de hand van een online rollenspel om de werking van lokaal geld beter te begrijpen. Elke deelnemer speelt de rol van een ondernemer die zijn / haar spullen probeert te verkopen, maar ook op zoek is naar bepaalde producten en diensten. Je krijgt een bedrag in lokale euro’s en vervolgens gaan de deelnemers handelen en proberen elkaar aan extra omzet te helpen. Eenmaal ingelogd op je online Circulair Geld Spelrekening kan je ervaren hoe handelen met circulair geld werkt. Aan het eind van het spel zien we hoeveel impact het handelen met circulair geld heeft op onze eigen community of buurt.

Programma en aanmelden
De avond start om 19.30 uur en staat in het teken van de nieuwe economie. Eerst bekijken we de korte, maar inspirerende film ‘Sacred Economies’ van Charles Eisenstein. Daarna volgt het circulair geldspel onder leiding van Catharina. Alles online. Het duurt tot ongeveer 21.30 uur.
Aanmelden kan via de website van Global Ecovillage Network Nederland: 2023-02-16 GEN-ONLINE ‘Sacred Economics en het Circulair geldspel’.
Op de dag van het event krijg je de link toegestuurd. Vanaf 19.15 uur staat de Zoomlink open en ben je welkom!

Meer informatie
Circulair Geld Nederland is een samenwerking van lokaal geld-initiatieven gefaciliteerd door STRO. Het is een lokaal, digitaal betaalcircuit tussen ondernemers en consumenten met inmiddels meer dan 1500 deelnemers. Geld is in dit netwerk geen doel op zich, maar een middel om de capaciteiten in de regio zo volledig mogelijk te benutten.

Circulair geld spel